Slavica Miličić – Predsjednica udruge „Prospero“  borac za toleranciju različitosti i zaštitu ljudskih prava. Podržava i potiče volonterski angažman zaposlenika te motivira i  pospješuju razvoj i ostvarenje punog potencijala pojedinca. Radi na  integraciju svih procesa na projektima to jest definira, planira i upravlja svim dijelovima projekta – vremenom, ljudima, financijama i sredstvima.

Mirta Kirhofer – Potpredsjednica Udruge koja je od osnutka dio tima i podrška Udruzi u mnogim oblastima. Volonterskim angažmanom  doprinosi prezentaciji proizvoda udruge Prospero u Ličkoj kući i na sajmovima. Voditeljica je tečajeva pletenja i kukičanja te izrađuje nakit, razne odjevne i ukrasne predmete. Udruzi je donirala automobil za potrebe obilaska starih i nemoćnih osoba.

Greta Drlja – Zbog svoje vedrine i optimizma zadužena za njegovanje odnosa s dionicima koji čine okruženje organizacije radi pridobivanje potpore njenim ciljevima te izgradnje povjerenja i ugleda.

Lucija Grubešić –  Oblikovanje/modeliranje gline u razne uporabne i neuporabne predmete: posudice, pepeljare, vaze, tanjure, lampe i mnoge druge predmete i oblike. Poznaje velik broj načina obrade i tehnika rada s glinom. Rad s glinom povoljno utječe na psihu, jer ima umirujuće djelovanje stoga je naša Lucija s vremenom postala oličenje blagosti, strpljenja i smirenosti.  Izrađivanje ukrasa i odjevnih predmeta filcanjem. To je tehnika prerade vune koja se temelji na svojstvu vlakana da se uslijed mehaničkog i toplinskog djelovanja, a uz pomoć sapuna, međusobno upletu u čvrstu strukturu i tako se dobija gust i neraskidiv materijal – filc ili pust.

Ankica Mesarov – Zadužena za rad na terenu sa starim i nemoćnim osobama i to na svim zabačenim mjestima, preko najteže pristupačnih puteva upravo zbog svojih nenadomjestivih vozačkih vještina. Sklona pribiranju vaše pažnje i razvijanju vaših moždanih vijuga  komunicirajući s vama na način da sipa zagonetke iz rukava. Osoba koja je nadvladala svoj ego i time čini život lakšim sebi i ljudima oko sebe pri radu s korisnicima.

Jasmina Danilović – Ako se u našoj udruzi govori o preciznosti, savjesnosti, odgovornosti odmah možete znati da vam govore o Jasmini. U udruzi je zadužena za sve administrativne poslove u cilju nesmetanog svakodnevnog funkcioniranja ureda. Vodi brigu o rasporedu sastanaka i podsjeća voditelja na mjesto i vrijeme njihova održavanja, vodi arhivu  ureda i razne evidencije. Komunicira sa strankama i daje im tražene informacije o neposrednom kontaktu ili odgovara na telefonske upite, te prema uputi voditelja piše poslovne dopise i pisma.

Đurđica Paunović – Rad na integraciji socijalno isključenih skupina u društvo povećavanjem njihove kompetencije u radu na računalu,  te koordinaciji sa nadležnim institucijama radi njihovih egzistencijalnih problema i organiziranjem slobodnog vremena kroz edukativne radionice. Svojstvena joj je ljubav prema životinjama, radoznalost i filozofiranje o svemu.