Osposobljavanja za zanimanje pčelar/medar započelo je 22.7.2019., a predavanja iz teorijskog dijela trajala su od 22.7.2019. do 1.8.2019. u suradnji s Učilištem Libar iz Šibenika i profesorima Zlatkom Tomljanovićem i Janjom Filipi. Zaštitu na radu polaznici su odslušali 9.8.2019. i položili ispit iz iste, a stručnu praksu obavljali su na OPG-u Đuro Petković u razdoblju od 28.8. do 6.9. 2019.

Završni ispit održao se dana 6.9.2019. te je svih šest polaznika položilo.
Dana 14. listopada 2019. održali smo svečanu dodjelu diploma za uspješno položeno osposobljavanja za pčelara/medara.

Projekt „Znanjem do zaposlenja“ provodi se u sklopu programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza lll“. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge Prospero i ne predstavlja nužno stav Europske Unije. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 976.550,00 HRK. Ukupna vrijednost EU potpore iznosi 976.550,00 HRK.