Ciljevi programa:

Promicanje poljoprivrede i vrijednosti ruralnog prostora, odnosno unapređenje i razvoj poljoprivrede, pružanje stručne pomoći, informiranje javnosti o događanjima s područja poljoprivrede i prehrane. Kroz program će se poljoprivredni proizvođači i oni koji to žele postati informirati o svim važnim događanjima iz navedenih područja, educiranje o vođenju knjigovodstva, praćenju svih važnih propisa prema kojima su obavezni postupati, te savjetovati i mentorirati o mogućnostima predaje projektnih prijedloga, mogućnostima prodaje i plasmana proizvoda.

Korištenje usluge poljoprivrednog informativnog centra od strane 120 korisnika projekta, oko 60 korisnika radionica mjera ruralnog razvoja, 20 korisnika koji će proći kroz edukacije vezane uz vođenje poslovnih knjiga za OPG-ove, te 50 korisnika koji će biti mentorirani i savjetovani.

Usluga Poljo-info centra

Informativni centar radi uredovno vrijeme od 7:00h do 15:00h na usluzi poljoprivrednicima za sva pitanja; telefonski, e-mail-om, te direktnom komunikacijom u prostorijama udruge uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja zbog COVID pandemije. Također poljo-info centar nudi pomoć korisnicima oko slanja faksova, e-mailova, printanja i istraživanja interneta prema potrebama poljoprivrednika. Korisnici će moći popuniti anketne upitnike preko kojih ćemo dobiti informacije koje edukacije žele proći.