Projekt usmjeren borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015 god.

Projektni partneri u ovom projektu su Centar za socijalnu skrb Zadar, podružnica Gračac, Osnovna škola Gračac, Osnovna škola Starigrad, Osnovna škola Pag, Osnovna škola Ražanac.

Kroz ovaj projekt poboljšali smo socijalno stanje roditelja djece koji se nalaze u financijskim problemima. Četiri škole na području Zadarske županije osigurale su djeci slabijeg imovnog stanja obrok tijekom boravka u školi. Škole u ruralnim krajevima dobile smo mogućnosti pomoći socijalno ugroženim obiteljima. 107-ero djece iz četiri škole idu sretniji i zadovoljniji u školu jer imaju osiguran obrok u školi.

Rezultati projekta:

  • Poboljšali smo socijalno stanje roditelja djece koji se nalaze u financijskim problemima na način da smo njihovoj djeci osigurali obrok u školi.
  • Četiri škole na području Zadarske županije kao partneri na projektu angažirale su se da osiguraju djeci slabijeg imovnog stanja obrok tijekom boravka u školi.
  • Škole u ruralnim krajevima dobile su  mogućnosti da pomognu socijalno ugroženim obiteljima.
  • 107-ero djece iz četiri škole su bili sretniji i zadovoljniji tijekom škole jer su imali osiguran obrok u školi
  • Povećala se suradnja javnih institucija i civilnog sektora, na način da su škole imale veću komunikaciju sa centrima za socijalnu skrb i udrugom.
  • Ovim projektom učitelji, nastavnici i ravnatelji škola su više obraćali pozornost na to koja djeca imaju sendviče, a koja nemaju i time doprinijeli smanjenju socijalne isključenosti djece u školi.

 

Trajanje projekta 12 mjeseci (01. rujna 2015. god.do 15. lipnja 2016.god). Ovaj projekt podržan je uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu od  124.880,00 kn