Osposobljavanja za zanimanje turistički vodič započela su 24.10.2019. završila su 8.11.2019. godine, a provodilo ih je Veleučilište u Šibeniku.
Predavanja su se odvijala na način da su polaznici pratili online predavanja iz svojih domova, budući da zbog velikog broja predavanja i profesora nije bilo moguće izaći na teren.

U sklopu ovog osposobljavanja polaznici su učili o operativno tehničkim poslovima vođenja za turističke vodiče, turističkom zemljopisu Hrvatske, Hrvatskoj povijesti, gospodarskom sustavu RH, kulturno povijesnim spomenicima i drugim znamenitostima RH.

Terenska nastava održavala se u Šibeniku 30. i 31. listopada te 6. 7. i 8. studenog 2019. te jedan dan na Kninskoj tvrđavi. Polaznici su obilazili znamenitosti Šibenika uz pratnju stručnog turističkog vodiča.

Ispit je položio jedan polaznik, a ostalih pet 5 dobili su uvjerenja o pohađanju osposobljavanja.

Projekt „Znanjem do zaposlenja“ provodi se u sklopu programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza lll“. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge Prospero i ne predstavlja nužno stav Europske Unije. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 976.550,00 HRK. Ukupna vrijednost EU potpore iznosi 976.550,00 HRK.