Osposobljavanje za zanimanje uzgajivač goveda započelo je od 23.2.2021. godine u suradnji s Učilištem Kalelarga iz Zadra.

U sklopu ovog osposobljavanja polaznici su učili o autohtonim i ostalim pasminama goveda, anatomskim i fiziološkim značajkama, određivanjem njihove starosti, objektima i opremi za rad, hranidbi i napajanju u proizvodnji, razmnožavanju, proizvodnji mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Polaznici su teorijski dio i Zaštitu na radu slušali online, pod vodstvom profesorice Petre Nekić i profesorom Dinom Babačićem. 

Praktični dio odrađivali su na OPG imanju Ivice Ćubelića. Uz pomoć vlasnika imanja te njegovih zaposlenika polaznici su se upoznali sa osnovama govedarstva, te higijenom i bolestima goveda kao i pravilnim hranjenjem i timarenjem goveda.

Osposobljavanje za uzgajivača goveda je posljednje u nizu različitih osposobljavanja koja smo proveli kroz projekt koji završava 26.3.2021. godine. Sva 4 polaznika su uspješno položili ispit i ostvarili pravo na upis osposobljavanja u e-radnu knjižicu.

Projekt „Znanjem do zaposlenja“ provodi se u sklopu programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza lll“. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge Prospero i ne predstavlja nužno stav Europske Unije. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 976.550,00 HRK. Ukupna vrijednost EU potpore iznosi 976.550,00 HRK.