Osposobljavanje za zanimanje zavarivač REL postupkom trajalo je od 16.7. do 15.10.2020. godine u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Libar“ iz Šibenika. Teorijski dio osposobljavanja i Zaštita na radu trajali su do 22.7., a ispit se održao 24.7.2020. Od opreme smo pribavili radne strojeve i pomagala, zaštite maske za varenje, zaštitnu odjeću i obuću te smo opremili radionicu za izvođenje prakse.

U sklopu ovog osposobljavanja polaznici su učili o tehnologijama i položajima zavarivanja općenito, vrstama spajanja, zavarenim spojevima, povijesnom razvoju, te fizici procesa REL zavarivanja, odnosno; izvorima struje za REL, oblicima priprema spojeva, različitim elektrodama i njihovim namjenama, te toplinskom obradom zavarenih spojeva. Na praksi su polaznici naučili ostvariti i održati elektro-luk, te držati pravilan razmak i konstantnu brzinu zavara između materijala i elektrode.

Stručna praksa trajala je od 7.9. do 9.10. u opremljenoj radionici udruge Prospero pod vodstvom majstora Dragana Jelića. 15.10.2020. polaznici su posjetili remontno brodogradilište u Šibeniku te izašli na stručni ispit. Pod vodstvom inženjera Ante Crnice pobliže su upoznali funkciju zavarivača te strojeve koje koriste na brodogradilištu.

Svih pet kandidata položilo je završni ispit i dobilo diplome i pravo na upis u radnu knjižicu.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lenta_element3-1024x265.png
Projekt „Znanjem do zaposlenja“ provodi se u sklopu programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza lll“. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge Prospero i ne predstavlja nužno stav Europske Unije. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 976.550,00 HRK. Ukupna vrijednost EU potpore iznosi 976.550,00 HRK.